A DH egypercese

2016.09.26. 20:09

Nincs túl messze...

Olvasom, hogy a világ legnagyobb úszómedencéje Chilében van: egyetlen hossz ezer métert, azaz egy teljes kilométert jelent benne!

Pekarek János

Igaz, nem is annyira medence, tehát betonból épített létesítmény ez, mint inkább egy mesterséges lagúna. Ötven méterre a Csendes-óceántól, gyönyörű, fehér homokkal borított parttal, csodás szállodákkal, csónakokkal, vízisível, búvárkodási lehetőségekkel, koktélbárokkal, diszkókkal, egyebekkel... E fantasztikus történetnek azonban több, súlyos hibája is van. Mást ne mondjak, rögtön itt van a távolság: az út oda repülővel is legalább egy teljes nap, a költségeket most hagyjuk. Már csak azért is, mert a költségek akkor is csillagászatiak lehetnek, ha leszámítjuk az utazást. De van valami, ami innen, messziről is nagyon fáj. A mesterséges lagúna vizét mesterségesen: gépekkel tartják tisztán. Mivel az óceán vize már nem elég tiszta. Ezt pedig mi is megérezzük, hiába van messze!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!