A DH egypercese

2016.05.01. 10:25

A világháló megjelenésével a képmutatás tömegessé vált

Súlyos betegséget okozhat, ha valaki túl sok lóg a világhálón, annak is egyik legnépszerűbb közösségi oldalán, állapították meg kutatók.

Pekarek János

A legkevésbé szorgalmas és a legaktívabb felhasználók között akár 2,7-szeres lehet a különbség a depresszióban szenvedők arányát tekintve. Mégpedig azért, mert a bejegyzéseket böngészve könnyen az a kép alakulhat ki bennünk, hogy mások sokkal sikeresebbek nálunk - holott ők (is) csak egy idealizált képet mutatnak meg magukról a világhálón.

Azt már én teszem hozzá, hogy ez persze az internet megjelenése előtt is így volt. Mindenki (jó: majdnem mindenki...) szerepet játszik a külvilág előtt, gondosan kozmetikázva eredményeit és céljait.

Más kérdés, hogy a világháló megjelenésével ez a képmutatás tömegessé vált, nem éppen a modern ember javára és hasznára váló módon.

Ha így vesszük, akkor azt kell megállapítanunk, hogy valószínűleg a kőbaltás ősember volt a legboldogabb ember a világon...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!