A DH egypercese

2014.11.25. 10:20

Reménytelen reggel

Hajnali kelés, korai órán boltba menetelés. Tej, pékáru, felvágott: az annyi mint ötszáz. A zsebbe gyűrt ezresből egy robogós ötszázas marad a kassza után.

Szabó Szabolcs

Ötszáz, az annyi mint két szelvény: az ötös, a hatos a skandi, a soha el nem múló, de be nem teljesülő heti remény. Álom.

Mire a zebrához érek már fejben költöm a milliókat. Gyűrött arcú emberek sietnek kényszeresen a párás novemberi reggelben. Gyűrött vagyok magam is, az álom azonban melegen tart, kivasal, napindító instant terápia. A szám szélén már kerekedne a mosoly, amikor egy fiatal, tán húsz év körüli srác lép mellém. Érezni a hangján, hogy előre eltervezte: Tegnap kerültem be a szállóra, éhes vagyok, tudnál segíteni...

Zörgős, boltilag márkázott szatyromba ott figyel a reggelim, én pedig követem a velem szembe lévő szőke fiú riadt szemmozgását, amint rápillant a kikandikáló kiflikre. Darabosan múlnak az ezredmásodpercek, kezébe nyomom az ötszázast, amely nekem az álomremény volt, neki egy szerény reggeli. Talán.

Címkék#egyperces

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!