A DH egypercese

2017.01.17. 19:30

Röghöz kötöttség

A magyarok európai szinten is kiemelkedő arányban rendelkeznek ingatlantulajdonnal.

Várkonyi Zsolt

Nemzetközi összehasonlításban az időskorúak tekintetében pedig egyenesen dobogósok vagyunk. Amíg Európában az átlagos ingatlantulajdonlás hatvan százalék körül alakul, addig Magyarországon ez az arány megközelíti a kilencven százalékot.

Miért is ragaszkodunk a saját lakáshoz? A magyar néplélekben ugyanis az él, hogy csak az a sikeres ember, akinek saját lakása van. Sőt, az emberek a felnőttséggel, az önálló élettel azonosítják az ingatlantulajdon megszerzését. Ez a saját lakás azonban igazi röghöz kötöttség. Csak akkor éri meg vásárolni, ha legalább 10-15 évig minden tekintetben megfelelő lakhelyünk is lesz. Ennél rövidebb távra ugyanis a bérlés sokkal olcsóbb. Az emberek keresik a különböző befektetési formákat, amelyek között a lakás az egyik legvonzóbb. Ám érdemes fiatal korban megfontolni mindezt, hiszen a lakás egy-egy embernek vagy családnak a legnagyobb értékű vagyoneleme, amely legtöbbjüknél csak akkor tartható fenn, ha van munkájuk is.

És a kör bezárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!