A DH egypercese

2017.08.01. 17:48

A DH egypercese - Rossz szomszédság

Rossz szomszédság, török átok, tartja a mondás. Sokszor megkeseríti a puszta létünket is, ha a közelünkben hangoskodnak, berregtetik a motort, vagy dübörög a zene.

Várkonyi Zsolt

Ha nem szólunk, esélyünk sincs arra, hogy abbahagyják, ha meg igen, talán jobb lett volna, ha nem tesszük. Különösen nehéz érvényre juttatni jogos igényünket, ha mindezt saját ingatlanunkban vagyunk kénytelenek elviselni. Miért is osztottam meg ezt önökkel?

Egy közeli település műemlékvédelmi negyedében tavasztól őszig minden hét végén lakodalom van hajnalig tartó zenével és hangos mulatozással. A „vigalmi negyed” közvetlen szomszédságában több tucat család nyugalmát rendszeresen zavarva ezzel.

Gondolják csak el, az egész heti fáradtságot csendes nyugalomban kipihenni akaró embertársaink kénytelenek elviselni a török átkot. A betelepült vállalkozó ugyanis, akivel már egy másik településen is voltak gondok, totálisan érzéketlen a probléma kezelésével kapcsolatban.

Ezt tetézi a hatóságok „szabálykövető tehetetlensége”, akik a könnyebb megoldást választva a szabályt igazították a problémához. Így az meg is oldódott számukra.

Igaz a zene ugyanúgy dübörög továbbra is, ám a rendelet alkotók így nyugodtan alhatnak. A kérdés az: meddig?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!