A DH egypercese

2017.04.09. 17:38

Sminkkel és nélküle

A televízió műsorai között fut egy olyan, aminek az a címe: Vigyázat, gyerekkel vagyok! Gyerekszáj mondhatni, mert a gyerekek őszintén válaszolnak a feltett kérdésekre.

Tőke Katalin

Szüleik, a médiában szereplő egyének, mai szóhasználattal a celebek.

A válaszokon meglepődnek, néha egy egész világ tud összeomlani látványosan bennük. Mint ahogyan Ábel Anita kislánya válasza után mondta. Hogy mire? Hát arra, hogy anya smink nélkül szép, csak kicsit öreges. Gyermeki őszinteség. Mert minden nő, aki rendszeresen sminket használ, anélkül kicsit öregebbnek tűnik. A smink lényege ugyanis, hogy szebbé, kissé fiatalabbá varázsolja bőrünket.

Gyakorló szülőként én is kapok épp elég őszinte választ fiamtól - néha meghökkenek és jót nevetek - azonban sminkkel kapcsolatban soha, hiszen nem élek ilyen manipulatív eszközökkel. De akadnak más dolgok, amikben, ha igaza van, akkor azt figyelembe veszem! Mert amíg a gyerek gyerek, addig a gyerekszáj mindig őszinte, és igazat mond.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!