A DH egypercese

2017.01.16. 14:45

Szakadékmértékegység

Ismét és végre lehetek önmagam: vérpopulista és a született demagóg.

Szabó Szabolcs

Mert: van rá papír és kimutatás, hogy a szűkös tavalyi esztendőben is tovább gyarapodtak a globális gazdagok és ezzel egyenletesnek mondható ütemben, ám menthetetlenül lefelé szakadtak tovább a szakadék felé földünk szegényei.

Az arányok döbbenetesek: nyolc figurának van jelenleg annyi vagyona, amely felett a társadalmi serpenyő másik felében 3,6 milliárd emberfő rendelkezik.

E nem éppen bonyolult egyenletszerkezetből annyi minden bizonnyal kiolvasható, hogy utóbb, de inkább előbb helyet kérnek majd az asztalnál a világ szegényei is. Ők lesznek többen.

Mindez természetesen csak egy aprócska hír a napi ömlesztett hírfolyamban. Csodálkozunk egy keveset, netán még tovább is gondoljuk mindezeket és ártatlanul tekintünk a jövőbe, hogy talán másként is lehetne mindez. Talán.

Ne legyenek túl derűs kilátásaink: mindenki marad a helyén, a „nyolcak" is, csak a legszegényebbek lesznek többen. A szakadék szélén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!