A DH egypercese

2017.03.16. 17:50

Tizennyolcezres bukás

A minap egyik vásárlásom után a pénztárnál nagyobb címlettel fizettem, mert váltani akartam a pénzemet.

Tőke Katalin

Tudom, hogy új bankjegyek kerültek forgalomba két nagyobb címletnél, a kétezresnél és az ötezresnél. Kétezrest már láttam, de az ötössel még csak ekkor találkoztam, amikor visszaadott a pénztáros. Az első reakcióm az "uhhhh..." kifejezés volt, elkerekedett szemekkel. Majd megjegyeztem: - Hát, tulajdonképpen sárga pénzünk még úgysem volt.

Azonban az elmúlt pár napban számtalan helyen hallottam, hogy az új kétezres bizony keverhető a húszezressel. Vagy az egyik vagy a másik fél bukik tizennyolcezret. Sajnos. Összevetve a két bankót, valóban tud megtévesztő lenni, bár nincsen akkora egyezés. Mégis... Aki gyorsan, megszokásból és éppen ezért felületesen nézi meg fizetéskor ezeket a pénzeket, bizony keverheti.

Nyugdíjas, idősebb embereknek szinte biztosan zavaró lehet a két bankó, nekik nagyon figyelniük kell. Bár a tizennyolcezres bukás mindenkinek érvágás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!