A DH egypercese

2017.04.11. 17:11

Tojásmisztérium 2.

Az előző részek tartalmából: ott kezdtük el (föl)gombolyítani az idők fonalát, hogy miként is találkozik nyúl és a tojás.

Szabó Szabolcs

Pláne a húsvét táján. Az idevágó elméletek szerint ama Mágikus Nyúlnak köszönhető, hogy az előttünk lévő ünnepi napokon majd gyanús eredetű, hiperakciózott csokitójások okoznak cukoralapú mérgezést gyermekeinknek. Ám ez sem biztos, hiszen az aktuális egészségkurzus is változik.

Bő tíz éve még a futott egészségdílerek órás beszédekben, sőt, nyomtatott oldalak százain fejtegették, hogy a tojás és annak kalóriatartalma egyenesen gyilkosság az emberi szervezet számára. Mindez a magyar lakosság nagy tömegét nem igazán rengette meg. A hasalja szalonnához érkezett is a tojás a serpenyőbe.

Aztán rehabilitáltak a szalonnát és a tojást is. Mindkettő ehető. Talán. A hétvége számos óráját azzal töltöttem, hogy mindenféle csillagos séfek által tesztelt tojások ízszemléjéről olvastam. Iparitól a háztájiig. Kézműves nem volt. Tojásos emberem szerint tőle a nyúl is tojhat, ha azt vásárló megfizeti.

A cikk első része itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!