A DH egypercese

2017.01.19. 15:39

Tudjuk, mit eszünk?

Barátit társaságban szóba került, hogy vajon tudjuk-e, mit eszünk? - mire hirtelen ötletből felolvastam egy csomag ropi összetételét. Íme:

Pekarek János

„Búzaliszt, ivóvíz, pálmazsír, cukor, étkezési só, élesztő, fényező anyag (nátrium-hidroxid), tejsavópor, lisztjavítószer (emulgeálószerek, zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-észterei, zsírsavak mono- és digliceridjei), búzamalátaliszt, szójaliszt, étkezési só, lisztkezelőszer (aszkorbinsav), enzimek (amilázok)".

Az allergénanyagokat külön jelzik, valamint azt is, hogy a termék nyomokban zellert és szezámmagot tartalmazhat.

Az én kedvencem e bonyolult étel: a ropi összetevőinek felsorolásában az étkezési só mellett, ami kétszer szerepel, természetesen a pálmazsír. Az vajon mi a fenét keres a ropiban?

Írhattam volna kedvencként a zsírsavak mono- és digliceridjeinek mono- és diacetil-borkősav-észtereit is, de arról végképp fogalmam sincs, micsoda.

Viszont ott áll a zacskón: Felbontás után a lehető leghamarabb elfogyasztandó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!