A DH egypercese

2017.03.08. 18:49

Újvárosi vasember

Kora este Újtelepen volt dolgom. Erősen sötétedett már, a közvilágítás működött, de nem nagyon lehetett a borongós időben látni.

Bajusz György

Autóval haladtam az úton, és jobb oldalon valami halovány mozgást észleltem. Erősen koncentráltam a főútra csatlakozó alsóbbrendű utcára. És igen! Sikerült megpillantanom a helyi vasembert!

Ugye ismerjük a filmekből a karaktert, semmi nem árthat neki - autókkal, kamionokkal is elbánik, sőt még a robbanószerek sem karcolhatják meg a vaspáncélját.

Szóval a helyi vasember körültekintés nélkül vígan hajtott ki az úttestre. Hozzátenném, nem sikerült felfedeznem semmilyen világítást a járművön, amelyen közlekedett. Ezt még tetézte a láthatósági mellény hiánya.

Erősen fékeznem kellett. Elcsodálkoztam ezen bátorságon, amellyel ez az ember részt vesz a közlekedésben - de továbbgondolva a dolgot, rájöttem, biztosan a vasemberrel van dolgom - neki ugye minek körülnézni, minek lámpa, minek láthatósági mellény, hiszen ő a VASEMBER!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!