A DH egypercese

2017.04.14. 18:43

Ünnepi biztonságunk

Olvasom a hírekben, hogy mintegy fél millió látogatót várnak az olasz fővárosba, Rómába húsvét napjaiban, ismét rendkívüli biztonsági intézkedések közepette.

Várkonyi Zsolt

Lezárják a Colosseumnál található metrómegállót is. Az olasz főváros ókori központja - a Colosseum és a Circus Maximus közötti terület - teljesen gyalogos övezet lesz, kitiltják a járműveket, tömegközlekedési eszközöket és motorokat is. A területet bombaszimatoló kutyákkal ellenőrzik, a turisták és hívők között civilbe öltözött biztonsági emberek vegyülnek el. A Colosseum feletti légteret is lezárják. A keresztúton részt vevő több ezer embert pedig egyenként vizsgálják majd át a Colosseumot övező biztonsági kapuknál.

Ezt is megértük. Egyrészt örülök annak, hogy fokozott biztonsági intézkedéseket foganatosítanak, hiszen a terror nem tiszteli már identitásunkat, vallási hovatartozásunkat sem, ahogy ezt sajnos az egyiptomi keresztény kopt közösség elleni támadás is bizonyítja. Másrészt tartok tőle, hogy nemcsak ünnepeinket, hanem mindennapjainkat is veszélyezteti már a modernkori népvándorlással együtt érkező terror és agresszió.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!