Vakáció a tv előtt

2017. július 17., 06:30 szerző: Szabó Szabolcs
komment
A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti – mindezt nem én állítom, hanem egy brit kutatás.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A több mint 400 iskolás bevonásával végzett kutatás arra is kitér, hogy a tanév napjaiban megszerzett úgymond edzettség sem túl komoly fizikai aktivitást mutat, hiszen a brit fiatalok közel mindössze napi 60 percet pazarolnak el aktív mozgásra. Hasonló tendenciák figyelhetőek meg Európa számos országában is. Megoldás természetesen lenne, csakhát a nyári sporttáborokat és egyéb mozgáscentrikus, egészségtudatos szervezett nyári időtöltéseket Angliában sem adják ingyen. Sőt!

A brit kutatók most azzal szólították meg a döntéshozókat, hogy ideje lenne már kézbe venni az ügyet, mert ha a gyerkőc már tízévesen sem tud és akar lefutni 200 métert, akkor abból tényleg nagy baj lehet már a következő évtizedekben is. Hiszen az egészségügyi kiadások tekintetében bizonyára jóval többet kell majd költeni az egykor volt belustult tinédzserek utókezelésére.

Szabó Szabolcs

2017. július 17., 06:30 szerző: Szabó Szabolcs

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...