A DH egypercese

2017.07.16. 19:35

Vakáció a tv előtt

A nyári szünidő rosszat tesz a gyerek egészségének, mert a legtöbb vakációzó diák a képernyő előtt ülve tölti napjait, és közben a tanév alatt szerzett minden edzettségét elveszíti – mindezt nem én állítom, hanem egy brit kutatás.

Szabó Szabolcs

A több mint 400 iskolás bevonásával végzett kutatás arra is kitér, hogy a tanév napjaiban megszerzett úgymond edzettség sem túl komoly fizikai aktivitást mutat, hiszen a brit fiatalok közel mindössze napi 60 percet pazarolnak el aktív mozgásra. Hasonló tendenciák figyelhetőek meg Európa számos országában is. Megoldás természetesen lenne, csakhát a nyári sporttáborokat és egyéb mozgáscentrikus, egészségtudatos szervezett nyári időtöltéseket Angliában sem adják ingyen. Sőt!

A brit kutatók most azzal szólították meg a döntéshozókat, hogy ideje lenne már kézbe venni az ügyet, mert ha a gyerkőc már tízévesen sem tud és akar lefutni 200 métert, akkor abból tényleg nagy baj lehet már a következő évtizedekben is. Hiszen az egészségügyi kiadások tekintetében bizonyára jóval többet kell majd költeni az egykor volt belustult tinédzserek utókezelésére.

Címkék#szünidő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!