A DH egypercese

2017.05.31. 17:47

Van, amit nem kéne hagyni

Egyre többször, egyre több helyen tapasztalom, hogy egyre több alapvető normát hagynak egyre többen figyelmen kívül.

Balla Tibor

Tűnődöm, vajon mi lehet az oka. Egyszerű neveletlenség, vagy a régi, avítt normák megkérdőjelezése?

Mert ugye, azon érdemes elgondolkodni, rá kell, szabad-e szólni a kisdedre, aki szabadon rohangálva megzavarja az áhítatot a szentmisén? Biztosan vannak, akiket zavar, de mit is mond Jézus? „Engedjétek hozzám jönni a kisgyermekeket, és ne tiltsátok el tőlem őket, mert ilyeneké az Isten országa."

Bár magam igyekszem tartani az udvariassági normákat, nem gondolom, hogy az olyan szabályokat feltétlen át kell örökíteni, mint hogy a lépcsőn a hölgy megy előre, hiszen ennek a hosszú, botlásveszélyes szoknyák korában még volt értelme, de ma, a miniszoknyák korában, már nem hogy értelmét vesztette, visszájára fordult. Mégis, azt gondolom, van néhány, amit van értelme - sőt, talán kötelező lenne! - továbbvinni.

Nem először tapasztaltam, hogy színházban óvodás, kisiskolás gyermeküket szabadon hagyják közlekedni, közbeszólni a szülők, semmibe véve a szereplők munkáját.

No ez az, amit talán nem kéne hagyni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!