A DH egypercese

2015.10.07. 19:10

Vérlázító közönnyel tolta a kerékpárt a villogó mentőautó előtt, mintha nem látná, nem hallaná

Ritkán közlünk facebook-bejegyzéseket, de Lőwinger Zoltán olyan dolgot látott, amit fontosnak érzett megosztani a világhálón.

Várkonyi Zsolt

Az elmúlt napokban sajnos többször kellett életveszélyes helyzetekben a mentőhelikopternek és a mentőknek is eljárniuk városunkban. A példásan helytálló, embertársaikat megmentő bánkis diákokról és a horgászokról nem is beszélve.

Éppen ezért vérlázító az, ami tegnap történt.

„Olyat láttam, amit azt hittem itt, Dunaújvárosban sosem fogok, írja. A Vasmű út Dózsa György út Városháza téri lámpás kereszteződésben egy gyalogos úgy ment át a zebrán, hogy a megkülönböztető jelzéseit használó, szirénázó, dudáló mentőautónak teljesen meg kellett állnia, és megvárni, amíg a gyalogos a kerékpárját szépen, komótosan áttolja az úttesten. Mindenki megállt, a többi gyalogos is, hogy megadja az elsőbbséget a mentőnek. Az ötven év körüli hölgy pedig rá se bagózott! Persze direkt úgy csinált, mint aki se lát se hall, és még csak véletlenül sem nézett a mellette álló mentőautóra, nehogy szemkontaktusban legyen a mentő személyzetével, hiszen neki zöld a lámpa, és csak azért sem siet! Pedig a mentő személyzete kézzel-lábbal integetett, hogy bizony ők sietnének, hisz emberéletről van szó. Ott állt a mentő szirénázva, dudálva, és a többiek pedig lefagyva, hogy mit csinál az a nő! Majd mikor teljes nyugalommal áttolta a kerékpárt az úttesten, a Városháza téren felült a kerékpárra és eltekert (mellesleg szabálytalanul). Közben zöldre váltott a lámpa, de a forgalom nem indult meg, mert mindenki a nő után nézett. ”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!