A DH egypercese

2016.08.29. 19:35

Veszélyes a szelfizés

Nap mint nap hüledezünk a pokémonvadászok elborult elméjű cselekedetein.

Balla Tibor

Kapkodunk a levegő után, mert tóba gyalogolt, vagy autójával veszélyeztetett másokat egy-egy elvetemültebb, a virtuális világból ki sem látó zsákmányszerző. Aki még csak nem is tudja pontosan, mi az a pokémonvadászat, az is bizton tudja, valami veszélyes.

Nem is gondolunk rá, hogy ennél sokkal egyszerűbb és hétköznapibb szokás is veszélyt rejteget. Hiszik, vagy sem, a szelfizés. Tudják, amikor önmagunkról, vagy csoportba bújt társaikról készítünk felvételt a telefonunkkal! Márpedig a holland Országos Közegészségügyi és Környezeti Intézet felmérésében az általános iskolások 28 százalékánál, a középiskolás diákok 19 százalékánál mutattak ki fejtetűfertőzést!!! Okként pedig azt állapították meg, hogy: „Szelfikészítés közben a fiatalok összebújnak, a hajuk összeér, ami segíti a tetvek átvándorlását”.

Ez alapján már tilthatnánk is be a szelfit, ha nem állna ott: „A megvizsgált szülők közül minden tizediknek találtak tetvet a hajában”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!