Hírek

 • cikk kép
  Folytatódott a dunaföldvári gyilkossági per tárgyalása - Gál Roland nem tett vallomást

  Szekszárd/Dunaújváros - A Szekszárdi Törvényszéken pénteken folytatódott a dunaföldvári vállalkozó meggyilkolása miatt indított büntetőtárgyalás, amelyben három dunaújvárosi férfi érintett.

 • cikk kép
  Elvesztett rangadó

  Dunaföldvár - A Holler UFC férfi kézilabdázói a legutóbbi fordulóban rangadót játszottak a megyei bajnokságban, hiszen a második földváriak a listavezetőt fogadták.

 • cikk kép
  Megvan a továbbjutók listája az országos népdaléneklési versenyre

  Székesfehérvár – Március 3-án, pénteken a Művészetek Házában, a Pesovár Ferenc Gyermek- és Ifjúsági Népdaléneklési és Népzenei Verseny megyei döntőjén vettek részt azok a tehetségek, akik továbbjutottak a soron következő országos versenyre.

 • cikk kép
  Berze-Nagy Ilona regényvilágában

  Dunaföldvár - Már huszonnyolc éve minden tavasszal várostörténeti vetélkedő kapcsolódik Dunaföldvár várossá avatásának évfordulójához.

 • cikk kép
  A negyvenéves klub története

  Dunaföldvár - Közel százan voltak kíváncsiak a Gyógyító kert című új kötet bemutatójára, amely az 1976-ban alakult helyi Kertbarátok Klubja negyven évét dolgozza fel.

 • cikk kép
  Négy meccs, hét pont

  Dunaföldvár - A Holler UFC korosztályos labdarúgócsapatai az elmúlt fordulóban két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zártak.

 • cikk kép
  Színvonalas gálaműsort láthattunk, amelynek részeként átadták a kitüntetéseket is

  Dunaföldvár - A település történetében, életében meghatározó eseményt, évfordulót ünnepeltek a dunaföldváriak szombaton.

 • cikk kép

  Átépítenék a piacot és a piacteret is Dunaföldváron

  Dunaföldvár képviselő-testülete kedden este a városháza dísztermében tartotta az idei közmeghallgatást. Az eseményt élő adásban közvetítette a Dunaföldvár Tv, személyesen kevesen jelentek meg, többen telefonon tették fel kérdéseiket.

 • cikk kép
  Úszik a Dunán lefelé... - Földváron is elbúcsúztatták a telet

  A farsang farkán, azaz húshagyó kedden elbúcsúztak a téltől és kiszebábot dobtak a Duna vizébe a földvári Jókai utcai óvodások.

 • cikk kép
  Előadás és borkóstoló

  Rendhagyó volt a Dunaföldvári Kertbarátok Városvédő Egyesülete által szervezett Téli esték utolsó előtti előadása. A téma szakmai, a helyszín és a körülmények voltak szokatlanok.

 • cikk kép
  Egy legendás épület, a földvári Kék Duna Szálló és Étterem tündöklése és bukása

  Nemrég egyik írásunkban egy legendás földvári épületről szóltunk, most egy másik nyomába szegődünk. Hol volt, hol nem volt, tán igaz sem volt - kezdhetnénk az egykori Kék Duna Szálló és Étterem történetét, hiszen a helyén ma óriási foghíjtelek éktelenkedik.

 • cikk kép
  Gazdag volt a túranaptár - Évzáró gyűlést tartott a DunaTúra Egyesület

  Dunaföldvár - Évzáró-évnyitó közgyűlését tartotta február 21-éna DunaTúra Egyesület. A huszonegy alapítóval két éve indult csoportnak ma harmincnégy tagja van, de programjaik ennek többszörösét mozgatják meg.

 • cikk kép
  "Nem lehet megunni…" - A fülemüle Baracson is nagy sikert aratott

  Baracs – Emlékeznek a régi reklámszövegre? „Nem lehet megunni, ez az, amit nem lehet megunni…” A friss, finom tejfölt reklámozták így valamikor a hetvenes-nyolcvanas években. Vajon a madárdalról hogyan vélekedik a tudomány? Meg lehet unni? Vagy talán boldogan hallgatjuk mindig, hiszen az életre, a létezés örömére emlékeztet?

 • cikk kép
  Álarckészítés, táncház, és érkezik a Mozgó mozi is

  Dunaföldvár - Február 24-én, pénteken 17 órától álarckészítésre, 18 órától pedig táncházba hívják az érdeklődő családokat a várudvaron található Ispánházba.

 • cikk kép
  Nyomára bukkantak - Varga István tragikus sorsa

  Dunaföldvár - Pár hónappal ezelőtt beszámoltunk arról, hogy Dunaföldváron emléktáblát avattak a földváriak előtt korábban ismeretlen katonaáldozat, Vetési Imre József huszonkét éves biológushallgató emlékére, aki az 1956. november 4-én éjjel két órakor a helyi magyar laktanya ellen intézett szovjet támadáskor vesztette életét.

 • cikk kép
  Gyerekek rajzoltak a családjukról

  Dunaföldvár - A házasság hete programsorozat keretében A mi családunk címmel gyermekrajzpályázat kiállításának megnyitóját és díjátadó ünnepségét rendezték meg pénteken a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban.

 • cikk kép
  Halálos baleset történt Solt közelében

  Egy személyautó és egy tehergépkocsi összeütközött Solt külterületén, az 52-es főúton, az autó vezetője a helyszínen meghalt.

 • cikk kép
  A világhírű idegsebész és felesége örömmel, tragédiával kövezett életútja

  Dunaföldvár - Dr. Csókay András idegsebész és felesége, Altay Daniella tartott előadást a múlt héten Megbocsátás és erőt sugárzás a szentségi házasságban címmel. A program a Népszerű Tudomány sorozat része, de kapcsolódott a házasság hete rendezvényeihez.

 • cikk kép
  Negyvennégy év a Magyar László Gimnázium ódon falai között

  Dunaföldvár - Az 2016. év végén hivatalosan nyugdíjba vonult Bognár Zoltán, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium történelem-földrajz szakos tanára, aki 1968-72 között diákként, 1977 és 2016 között pedagógusként napjait az egykor ferences kolostornak épült iskolában töltötte.

 • cikk kép
  Im memoriam Kiss Éva

  Rövid, súlyos betegség után eltávozott közülünk Kiss Éva keramikus, a Magyar László Gimnázium nyugalmazott tanára, a Dunaföldvári Part-Oldalak újságírója, a Dunaföldvár Kultúrájáért díj kitüntetettje, igazi lokálpatrióta.

Részletes műsorMűsorok betöltése...