Dunaföldvár

2016.01.20. 16:38

A család és a barátok meglepetés-ajándéka

Dunaföldvár – A Kertbarátok Téli esték sorozatának második programjaként a Csepeli, a lélekvéső című kötettel ismerkedett a földvári Művelődési Központ kistermét megtöltő közönség.

Csepeli István, a nemrég Tolna megyei Príma Díjban részesült alkotó, a Népművészet Mestere címmel és számos rangos kitüntetéssel elismert fafaragó nép iparművész hetvenedik születésnapjára készült kötet a család és a barátok meglepetés-ajándéka volt. A két szerkesztő, Lukácsiné Mészáros Irma és Lukácsi Pál a kötet megszületéséről beszélt, s ízelítőt adott a hallgatóknak a köszöntő szövegekből, amelyek alapján kirajzolódott Csepeli csaknem öt évtizedes alkotói pályája és személyisége is. A fafaragó művészi hitvallását nemcsak a kötet idézetei alapján ismerhette meg a Lipták Tamás vezette Kertbarát és Városszépítő Egyesület érdeklődő tagsága, Csepeli István beavatta őket az alkotások születésének titkaiba, a különböző technikák és motívumok világába is. Csepeli István ma is aktív, sorra kerülnek ki keze alól a faragványok. Az elmúlt évi dunaújvárosi és dunaföldvári életmű-kiállítás után 2016 tavaszán Pakson láthatók majd a legújabb alkotások.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!