Dunaföldvár

2016.09.01. 17:30

A csodás természet

Dunaföldvár - A csodás növényvilágot bemutató vándorkiállítás állomásozik a Duna-Túra Egyesület székházában.

L. Mészáros Irma

A Duna-Túra Egyesület szeptember hónapban új fotókiállítással várja a természet iránt érdeklődőket. A Körös-Maros Nemzeti Park szarvasi igazgatósága pár évvel ezelőtt indította útjára a terület növényvilágát bemutató vándorkiállítását, amelyet most Dunaföldváron az egyesület székházában láthatnak (Dunaföldvár, Béke tér 1.) szeptember 1-jétől 30-ig naponta 9-11 és 16-18 óra között.

Sütőné Hubert Ilona, az egyesület tagja nézi a fotókat - gyakran túrázik, szereti a természetet
Fotó: L. Mészáros Irma

A Körös-Maros Nemzeti Park növényvilága című fotókiállítás hat élőhely köré csoportosítva mutatja be a nemzeti park legérdekesebb élőhelyeit és növényfajait. Magyarországon egyedül itt tenyészik többek között a szép nevű bókoló zsálya, az erdélyi hérics. Szintén e táj egyedülálló természeti képéhez tartozik az ősszel tömegesen nyíló vetővirág.

Ha a nemzeti park látogatóközpontjába vagy a területére nem is juthat el mindenki, de a kiállítás segítségével megismerhetjük a természet szépségeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!