Dunaföldvár

2015.01.15. 14:55

A helyi színjátszás története volt a téma

Dunaföldvár - A dunaföldvári műkedvelő színjátszás történetével ismerkedtek a kertbarátok a Téli esték e heti programján.

L. Mészáros Irma

Lukácsi Pál nyugdíjas gimnáziumi tanár a pár hónappal ezelőtt megjelent szép helytörténeti könyvnek, A dunaföldvári színjátszás krónikájának a szerzője beszélt a kötet megírásának indítékairól, kutatási módszereiről, élményeiről. Felidézte a nagy színjátszó korszakokat, amikor többek között operetteket, népszínműveket adtak elő. Legendás előadások fotóit, színlapjait böngészhették a résztvevők, hiszen másolatokat is kézbe kaptak. Nagy élvezettel hallgatták a korabeli újságok társasági rovatainak beszámolóit a földvári előadásokról, de a személyes visszaemlékezéseket is. A kötetben több mint kétszáz előadás eseményeit és szereplőit idézi meg a szerző a tizenkilencedik század végétől napjainkig.

Természetesen a program végén nem maradhatott el a dedikálás, valamint a személyes beszélgetés sem, hiszen még mindig lehet majd folytatni az emlékek megőrzését - innentől csak újságcikkekben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!