Dunaföldvár

2016.12.07. 20:55

A második gyertya után - Örüljünk együtt az ünnepnek!

Dunaföldvár - Vasárnap meggyújtották a második gyertyát is a város adventi koszorúján a Dunaföldvár központjában lévő Díszkúton.

L. Mészáros Irma

A földvári advent rendezvényei délután vásárnyitással kezdődtek. Már ekkor megtelt emberekkel a tér a több mint százéves Díszkút körül. Egyebek között mézet, kézműves ékszereket, apró ajándékokat, aszalt gyümölcsöket, kecskesajtot vásárolhattak. Az egyik standon a Duna-Túra Egyesület tagjainak közreműködésével csere zajlott. A Hozz egy ajándékot és vihetsz egy másikat! jelszóval könyvek, játékok, kisebb ajándéktárgyak cseréltek gazdát.

A Szent Rókus Borlovagrend tagjai meleg teával, forralt borral kínálták a városlakókat. A Máltai Szeretetszolgálat helyi önkéntesei pedig lilahagymás-sárgarépás zsíros kenyérrel vendégelték meg őket. A kisgyermekek már találkozhattak az éppen itt átutazó Mikulással és a krampusszal is.

A Mikulás és a krampusz is megjelent a gyerekek nagy örömére  Fotó: L. Mészáros Irma

Sötétedés után az egybegyűltekhez Petkó Tamás katolikus plébános szólt. Beszédében az adventi várakozás legfontosabb gondolatának a Keresztelő Szent János-i Térjetek meg! felhívást tekintette. A megtérés nem a templomba járás, az időnkénti imádkozás. Megtérni annyit jelent, komolyan venni az életet - mondta Tamás atya, s hozzátette: Elfelejtettünk örülni a mindennapi élet örömeinek, pedig a második gyertya erre is figyelmeztet. Örülj velem! Örüljünk együtt, hogy közelebb vagyunk az ünnephez, Jézus születéséhez, a családok együttlétéhez.

A gyertya meggyújtása után az Eszterlánc óvoda Kiskobak csoportja, a külvégi iskola elsős osztálya és az Annamatia női kar állt közönség elé. A műsorok mellett sokan hangulatos közösségi együttlétre is vágytak, s teázással, borozással kísért beszélgetéssel töltötték a délutánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!