Dunaföldvár

2016.07.13. 18:45

A tűzzománc csodája

Dunaföldvár - Tűzzománc tábort tartottak Dunaföldváron Huszka Rózsa képzőművész tanár, könyvtáros vezetésével a Levendula Alapfokú Művészeti Iskolában.

L. Mészáros Irma

Az első alkalommal meghirdetett táborra tízen jelentkeztek - felső tagozatos diákoktól felnőttekig. A tábor célja az volt, hogy a résztvevők megismerjék a tűzzománc készítésének alapjait - mondja az oktató. A hét folyamán réz és vas alapra, kis és nagy méretben dolgoztak iszapzománccal. A feladatok között volt többek között ékszerkészítés és házszámtábla tervezése és elkészítése. Remek munkák születtek.

A pályakezdő, de rendkívül lelkes Huszka Rózsa néhány éve már tartott tűzzománc-készítésről bemutatót Kecskeméten a Múzeumok éjszakáján, de ez volt az első tanfolyama. Örömmel tapasztalta, hogy a résztvevők élvezték a tevékenységet, s a fejlődés az öt nap során nyomon követhető volt: technikai tudásuk mellett fejlesztették kreativitásukat, finommozgásukat, kézügyességüket, problémamegoldó- és vizuális kifejezőképességüket. Az elkészült munkák július 4-től megtekinthetők a Berze-Nagy Ilona városi könyvtárban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!