Dunaföldvár

2015.03.12. 14:20

A város bora címet nyerték

Dunaföldvár - A Kertbarátok Városvédő Egyesülete szervezésében csaknem négy évtizede minden évben megrendezik a városi borversenyt.

L. Mészáros Irma

Ennek köszönhetően a boros gazdák szakmai ismeretei is egyre gazdagodnak, a borok egyre jobbak. A 39. borversenyre, amelyet szombaton tartottak és megnyitóján jelen volt Horváth Zsolt polgármester is, kilencvennégy minta érkezett. Ezeket három bizottság vizsgálta, az elnök dr. Janky Ferenc, a Budapesti Corvinus Egyetem docense volt, aki a Kertészettudományi Kar Borászati tanszékén többek között borászati technológiát tanít. A bizottságok pontozásos döntése alapján tizenhat bor lett aranyérmes, harminchárom minta kapott ezüst, huszonhárom bronz minősítést.

A megnyitón Varga Miklós (balra) főszervező, Dr. Janky Ferenc egyetemi docens és Lipták Tamás, a kertbarátok elnöke

Ezen az alkalmon választották ki Dunaföldvár város borát. Vörös bor és fehér bor kategóriában is hirdettek nyertest. Ebben az évben Viczai János cabernet sauvignon bora, illetve Kelemen Róbert olaszrizlingje kapta meg ezt a címet, s így ez a két ital viheti 2015-ben a város hírnevét. Külön csoportban értékelték a környékre jellemző otelló borokat is. A legmagasabb pontszámot Jákli Viktor bora kapta.

Az Ispánházban tartott eseményen az egyesület nőtagjai hagyományos reggelit és házi süteményeket is varázsoltak az asztalra, majd a tagok és a borbírálat részvevői közös ebéddel és baráti beszélgetéssel zárták a rendezvényt.

Az ünnepélyes eredményhirdetés és a kóstoló az egyesület március 14-i báljában lesz a Centrum étteremben, ahol köszöntik a nőket is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!