Dunaföldvár

2016.04.27. 12:20

Adományokat adtak és kaptak

Dunaföldvár - Nemcsak az ünnepek előtt nyújt segítséget a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dunaföldvári csoportja.

L. Mészáros Irma

Az önkéntesek és a meridián tornaklub tagjai április közepén kétszázhúsz csomagot állítottak össze. A dunaföldvári rászorultak mellett tizenkét bölcskei és tíz solti családnak is jutott. A csomagban négy kiló liszt, négy csomag tészta, két csomag fűszer, egy tábla szalonna, egy pár kolbász, fél kiló zsír és két kiló alma szerepelt.

Garai János is segített a csomagok összeállításában, osztásában Fotó: amatőr felvétel

A csomag egy részét adományokból vásárolták, a többit cégek felajánlásaiból és a dunaföldvári katolikus egyházközség gyűjtéséből biztosították.

Hamarosan újabb két szomszédos település, Daruszentmiklós és Előszállás nehéz sorsú családjainak is csomagot készítenek a földvári máltások.

Szintén a hónapban kétkamionnyi használt ruha is érkezett a csoport raktárába Németországból. Az egyiket Gyura Péter gyűjtötte. A Hessen tartományi Fuldában élő futballista-játékvezető évek óta tartja a kapcsolatot a földváriakkal, s rendszeresen szervez adománygyűjtéseket. A másik szállítmány a földvári máltai csoport külföldi kapcsolatait segítő Tállay Ferenc közvetítésével érkezett München mellől. Mindkét szállítmányt Tomolik János vállalkozó kedvezményesen juttatta el Dunaföldvárra - számolt be lapunknak a földvári csoport vezetője, Jákli Viktor.

Sok ember összefogása, tevékenysége pár örömteli napot szerez néhány szegény sorsú családnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!