Dunaföldvár

2016.08.31. 12:50

Az álmok néha valóra válnak

Dunaföldvár - Különös esemény szakította félbe a dunaföldvári Szent István napon a délutáni programfolyamot. Műsoron kívül egy fiatal hölgy, Árvai Eszter lépett a színpadra, hogy bejelentsen valamit. A telt házas nézőtér csak hallgatta, hallgatta, majd Eszter maga mellé szólított egy kisfiút a családjával.

L. Mészáros Irma

Nem mindennapi, csodás pillanatok tanúja volt a közönség megismerve egy különös történetet.

Árvai László, Eszter édesapja és párja, Ildikó 2015 őszén a kisapostagi kikötőtől nem messze lévő füzesben felfigyeltek egy gondosan körberagasztott palackra, amelyben egy gyerekrajz rejtőzött egy motorról. Az üvegből kivették a lapot, hogy megszáradjon, majd az a hajóstáska zsebébe került, s ott lapult egészen a következő nyár elejéig, amikor is Eszter megtalálta. Úgy gondolta, hogy a világháló segítségével megpróbálja megtalálni a rajz készítőjét.

A motoros csapat: Benkovics András, Árvai Eszter, Vincze-Boskó Krisztián, Árvai László, Tóth Ármin, Horváth Attila, Isza Dávid, Parádi Sándor Gyula

A legnépszerűbb közösségi oldalra tette fel a képet. Keressük azt a kisfiút, aki tavaly nyáron palackba merte zárni a vágyát, és útjára engedte a Dunán - írta. S nem kellett sokáig várakoznia. Nagy sebességgel érkeztek a lájkok és a megosztások. Több mint négyezren tartották fontosnak, hogy továbbadják az információt.

Július 15-én került fel a kép, s július 22-én vette észre egy hírportálon kisfia, Ármin rajzát egy dunaújvárosi édesanya, Tóthné Albert Renáta. Eszter meséli a folytatást: Felvettük a kapcsolatot, majd meghívtuk Ármint és családját a dunaföldvári Szent István napi rendezvényre, hogy egy felejthetetlen élményt nyújtsunk. Ármin tiszteletére meglepetésvendégként Budapestről két motoros érkezett - Isza Dávid és Vincze Boskó Krisztián, illetve Győrből öten - Szalai Dóra, Benkovics András, Horváth Attila, Karácsonyi Attila, Parádi Sándor Gyula. Ők a megosztást kommentálva felajánlották, ha megtalálják a kisfiút, szívesen viszik egy kört a motorjukon. S tartották a szavukat. Már ez óriási élmény volt a fiúnak.

De a csúcspont ezután következett.

Árvai László ugyanis - mindenki nagy ámulatára - egy igazi kismotort hozott fel a színpadra. Ajándék a kisfiúnak. Mert az álmok néha valóra válnak - mondta a közönség előtt Eszter.

Amint a mezőfalvi származású édesanya felidézi, előző év júliusában bocsátották a Duna vízére a palackot. Örültek, hogy jól bevitte a sodrás a folyó közepébe, s nem akadt fenn mindjárt az első métereken. Aztán vártak, várakoztak hónapokon át. Egy évig. Ők mindig a pozitív szemléletet erősítik a gyerekekben, s azt, ha erősen hisznek valamiben, akkor az valóra is válik - mondja.

Renáta maga is motorosként nőtt fel. Nyolcadikos ballagására kapta első motorját, de a gyerekek megszületése óta lemondott erről a szenvedélyről. Ármin kicsi kora óta különös ámulattal figyelte a motorokat. Egy motor látványával mindig el lehetett terelni a figyelmét. De hogy ez az álom valóra vált, meseszerű - teszi hozzá Renáta.

Ármin testvére is felülhetett az új motorra! A fotón Tóth Ramóna és Tóth Ármin

Mert már az is csoda, hogy olyan emberek találták meg, akik értik ezt az érzést, életszemléletet, akiknek motoros lelke van. Hogy ilyen sokan összefogjanak, még inkább. De hogy ekkora meglepetésben legyen részük, az dupla csoda - egészíti ki.

A ma nyolc és féléves Tóth Ármin, aki a Petőfi Sándor Általános Iskola kiváló tanulója, szabadidejében eddig is motoros videókat nézett. Álma, hogy megtanuljon motorozni. Ott a színpadon először fel sem fogta, hogy ez a crossmotor az övé, hogy hazaviheti. Az első éjszakát a megtestesült álommotor az ágya mellett töltötte a negyedik emeleti lakásban. De a szülők, Tóth László, aki Széchenyi Pékség dolgozója és felesége azt is meghatónak találtál, hogy ennyi ember összefogott, hogy egy gyermek álma valóra váljon. De hogy ilyen nagy értékű ajándékot valaki idegenként adjon - csodálatos. Lelket, hitet erősítő élmény.

Jó volt látni a kisfiú és a család arcát, hallani a közönség elismerő tapsát. Ármin álma valóra vált. Azóta motoros oktatófilmeket néz, s amint tehetik, kimennek terepre. Ármin elfogadja édesanyja oktatását, tanácsait. Dunaföldvárral is megmarad a kapcsolat: lejárnak majd az ottani crosspályára.

Ármin még egy ajándékot kapott Árvai Lászlótól, egy üzenetet: - Amikor te is felnőtt leszel és sikeres, ne feledd, hogy egyszer neked is nyomodba eredt a szerencse.

Ezt a napot, ezt az élményt bizonyára nem felejti el Ármin, s az üzenetet is megőrzi. Általa is jobb lesz a világ. Mert jó emberek nem kerestetnek, hanem léteznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!