Dunaföldvár

2017.03.30. 19:24

Az Ingyom-bingyom bodzás remek a legjobbak közé jutott

Dunaföldvár - A helyi Tóth Cukrászda tortája idén is bejutott a legjobb öt közé a Magyarország tortája elnevezésű verseny döntőjében.

L. Mészáros Irma

A földvári cukrászat az Ingyom-bingyom elnevezésű tortával indult a megmérettetésen. Amint a világhálón közzétették, tortájukban a málnás ropogóson citromos, aszalt gyümölcsös felvert, beriolette pillecukor és bodzás, beriolette-s felvert ganache található, amelyet fehércsokoládés zöld tükörzselé borít.

Információnk szerint az anonim versenydarabokat kóstolgatva a zsűri elsősorban a hagyományos ízek és a kreatív megoldások együttes meglétét értékelte. Az Ingyom-bingyom tortán kívül döntőbe került a balatoni habos mogyoró, a Szent Erzsébet, a zalai gesztenyés fátyolfelhő és a fertődi fekete elnevezésű édesség.

Szintén öt torta került a legjobbak közé a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt rendez egy időben a Magyarország Tortája versennyel. A zsűri mindkét kategóriában júniusban választja ki a győztes tortát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!