Dunaföldvár

2016.04.22. 15:40

Bérmálkoztak a földvári diákok

Dunaföldvár - Április 17-én kilencedik és tizedik osztályos diákokat bérmált Udvardy György megyéspüspök Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

A diákok felkészítő hittanórákon vettek részt Petkó Tamás plébános vezetésével, a bérmálást megelőző este pedig a főpásztorral találkoztak: csendes szentmisén és kötetlen beszélgetésen vettek részt.

A bérmálkozás után csoportkép is készült a templom előtt, a fotó jobb szélén Petkó Tamás dunaföldvári plébános, középen pedig Udvardy György pécsi megyéspüspök
Fotó: Oroszi János

Húsvét negyedik vasárnapján dunaföldvári fiatalokat bérmált Udvardy György főpásztor. A bérmálkozók felkészítését Petkó Tamás plébános vezette, aki elmondta: a hitre nevelésben a szülőknek is kiemelkedő szerepe van, az ő segítségükkel válhatnak valóban nagykorú keresztényekké a bérmálkozó fiatalok - számolt be a Pécsi Egyházmegye honlapja az eseményről. A bérmálkozást megelőző felkészítés célja az volt, hogy a fiatalok átérezzék, mit is jelent a bérmálkozásban a Szentlélekkel való találkozás. Udvardy György a jó pásztor ünnepén arról beszélt: fontos felismernünk, hogy Jézus valóban jó pásztor, aki életét adta juhaiért, és ezzel az önfeláldozó gondoskodással van jelen a bérmálkozni készülő fiatalok életében is.

A főpásztor hozzátette: a szentségek, köztük a bérmálás szentsége is abban segít, hogy valóban Krisztushoz méltó életet élhessünk, amire az ember csak a Szentlélek támogatásával képes igazán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!