Dunaföldvár

2015.12.28. 17:14

Cantemus és vendégei az Öregtemplomban

Dunaföldvár - Ismét remek zenei élményt ajándékozott közönségének az ünnepek előtt a Cantemus vegyeskar.

L. Mészáros Irma

Szép hagyomány már Dunaföldváron az Öregtemplomban tartott karácsonyi Cantemus-koncert.

Lélekemelő szép alkalom ez, igazi felkészülés az ünnepre. A több mint harminc éve működő vegyeskar igényes repertoárral várta a közönséget, de vendégeket is hívott - mint minden évben. Fellépett a város másik kórusa, az Annamatia nőikar, de felcsendültek csodálatos gyerekhangok is, hiszen a Cantemus karnagya Gelencsér Irén zenetanár, aki a tanítványaiból alakult gyermekkórust is felkészítette erre a hangversenyre. Zongorán kísért Perémi Erzsébet zenetanár. Meghatóan szépen szólt a Röpülj, páva verseny résztvevőjének, Fafka Júliának nyitó szólója. A meghívott zenészek is dunaföldvári gyökerűek. Fuvolán játszott Jelenik Krisztián, akinek zenei fejlődését és zenetanár-művésszé válását a rendszeres koncertlátogatók végigkövethették az elmúlt években. A még fiatalabbak közül Pataki Anna hegedűjátékának, valamint Pataki Eszter és Bodolai Péter zongoraszámának tapsolhattak a vendégek. Szólót énekelt dr. Bodolai György. A műsorvezető szerepét Rabóczki Ildikó, gimnáziumi tanár töltötte be.

Fontos megemlíteni, hogy a Cantemus vegyeskar fellépett a Pécsi Székesegyházban, az adventzáró nagy közös éneklés programján is, amelyet a 13. Pécsi Advent kurátora, Stauróczky Balázs és Udvardy György pécsi megyéspüspök nyitott meg. A közös éneklést püspöki szentmise zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!