Dunaföldvár

2015.06.21. 14:55

Családi napon jöttek össze

Dunaföldvár - Június elején családi napot tartott a dunaföldvári evangélikus gyülekezet. A Molnár Iván lelkész vezette önálló egyházközség szervezésében több mint ötvenen vettek részt a rendezvényen.

L. Mészáros Irma

Ez ilyen kis létszámú gyülekezetnél jelentős. Amint Forster Ferencné, az egyházközség gondnoka, az egyik szervező elmondja, nagyon fontosnak tartják, hogy elsősorban kisgyermekes családokat tudnak megszólítani.

A délelőtti zenés áhítatot Bakay Péter sárszentlőrinci lelkész tartotta, akit missziós munkásságáért ez év elején Wallenberg-díjjal tüntettek ki. Délután Lupták György esperes vetítéssel színesített, Izraelt bemutató előadását hallgathatták meg a résztvevők. Természetesen a gyermekeknek könnyed játékos programokat is kínáltak: a kicsik ámulhattak Gazsó Miklós bohóc és zsonglőr mutatványain, illetve a Hagyományőrző Íjászok Dunaföldvári Egylete bemutatója után maguk is kipróbálhatták az íjászkodást. Ebédre a gulyáslevest Forster Zoltán séf készítette, aki pár évvel ezelőtt az Év felfedezettje elismerést kapta a gasztronómia területén.

A város fölött magasodó templom szépen gondozott és kulturált előkertjében, ahol a családi találkozót tartották, jó lehetőség nyílt közösségi feltöltődésre, jóízű beszélgetésekre is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!