Dunaföldvár

2015.12.15. 19:24

Cziger János esküt tett

Dunaföldvár - A város képviselő-testületének idei utolsó ülésén, kedden tette le az esküt Cziger János István, aki a nemrég elhunyt Takács Zoltán képviselő helyére került be a várost irányító testületbe.

L. Mészáros Irma

A választási törvény értelmében a megüresedett mandátumot a 2014. október 12-i önkormányzati egyéni listás választáskor elért eredmény alapján kell betölteni. A kilencedik legtöbb szavazatot akkor Cziger János István a FIDESZ-KDNP jelöltje kapta. A 3284 érvényes szavazatból 936-an voksoltak rá. Így december 15-től ő a képviselő-testület nyolcadik tagja. A közgazdász végzettségű harmincegy éves fiatalember választási programjában elsősorban a fiatalok Dunaföldváron tartását, új munkahelyek teremtésének elősegítését, a mezőgazdaságból élők segítését és a vállalkozó kedv növelését nevezte meg fő céljának.

A keddi ülés első napirendjeként Lukácsi Pálné, a Helyi Választási Bizottság elnöke ismertette a választás végeredményét, majd felkérte Cziger Jánost, hogy Horváth Zsolt polgármester és a testület többi tagja előtt tegye le esküjét.

Ezt követően az új képviselő már teljes jogú tagként vett részt a többi napirendi pont tárgyalásán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!