Dunaföldvár

2014.12.04. 16:05

Díjazták a rajzokat a magyar népmese napja alkalmából meghirdetett pályázaton

Dunaföldvár - A magyar népmese napja alkalmából meghirdetett rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetést tartották meg november végén a Berze-Nagy Ilona Városi Könyvtárban.

L. Mészáros Irma

A felhívásra több mint hatvan alkotás érkezett alsó tagozatos kisdiákoktól, akik egy-egy magyar népmeséhez készítettek illusztrációt. A rajzokat Kiss Éva keramikus, a Magyar László Gimnázium rajztanára és Bakos András grafikus értékelte.

A helyezettek balról jobbra: Sebestyén Zsolt, Molnár István, Bucz Viktória, Dobrovics Alexa, Harmath Emília, Sörös Ramóna, Mosonyi Milán, Böde Anna Flóra

- Látszik a rajzokon, hogy a gyerekek szívvel-lélekkel elevenítették meg azt, ami a mesében megfogta őket - mondja Kiss Éva. Az értékelésben a kompozíció, a színek használata alapján lehetett különbséget tenni teszi hozzá. A harmadik osztályosok kategóriájának végeredménye: 1. Dobrovics Alexa, 2. Harmath Emília 3. Böde Anna Flóra.

A negyedikesek közötti sorrend: 1. Sörös Ramóna, 2. Mosonyi Milán, 3. Bucz Viktória. A közönségdíjat a könyvtár közösségi oldalán a legtöbb szavazatot kapott művek alkotóinak adhatták át: Molnár Istvánnak és Sebestyén Zsoltnak. A nyertesek mindannyian könyv, illetve hangoskönyv jutalomban részesültek.

A pályamunkák december közepéig láthatóak a könyvtár folyosó-galériájában nyitvatartási időben.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!