Dunaföldvár

2014.05.08. 16:45

Elbúcsúztak a dunaföldvári végzősök is

Dunaföldvár - Kegyes volt az időjárás a hétvégén, szombaton a ballagó gimnazistákhoz és vendégeikhez a Magyar László Gimnázium ünnepségén.

L. Mészáros Irma

Szabados Sámuel osztályfőnök és végzősi diákjai hallgatják az ünnepi beszédet a sportpályán

A több mint kétszáz éves egykori ferences rendház folyosói most virágdíszben pompáztak a Magyar László Gimnázium hetvennégy végzős tanulója tiszteletére, ami az ötvenkilencedik ballagása volt az intézménynek. Az udvaron az alsóbbévesek sorfala között vonultak az ünnepeltek az udvarra. Az iskolában sok éve hagyományosan zajlanak a ballagás eseményei, sok szülő, sőt nagyszülő ugyanezt az utat járta végig. Nagy élmény ez, mint az is, ha a szülő után most a gyermek is beírhatja nevét a gimnázium Aranykönyvébe. Az idei tanév kiemelt aranykönyvese Bartalos Hajnalka lett, aki kiváló tanulmányi és sporteredményéért kapta ezt az elismerést. Rajta kívül még három diákot talált a tantestület méltónak arra, hogy bekerüljön az Aranykönyvbe: Bancsók Tamást, Horváth Csengét és Kelemen Dorottyát. Kilenc diák pedig könyvjutalomban részesült. A három végzős osztály képviselői átadták a zászlót, s válaszul elhangzott a rövid mondat: Becsülettel megőrizzük. Majd a három osztály emlékszalagja is felkerült a rúdra.

Az iskola igazgatója, Balogh Emese beszédében a végzés utáni szabadság lehetőségeire és a döntések felelősségére, a célokékért való küzdelemre figyelmeztette a ballagó diákokat. A szülőknek megköszönte a bizalmat, a pedagógusoknak, az osztályfőnököknek a munkát, az önkormányzatnak a támogatást. A jó iskolát sokféleképpen mérik. Egy nemrég megjelent rangsorban a hozzáadott pedagógiai érték szerint a földvári gimnázium az országban a harmincötödik, Tolna megyében pedig a harmadik helyen szerepel.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!