Dunaföldvár

2017.06.07. 14:20

Élménynapon a Gamila

A dunaföldvári Gamila Orientális Tánccsoport tagjai és szüleik részt vettek az orgoványi Hastáncos élménynap elnevezésű rendezvényen, ahol minden a gyermekekről, a családokról és a táncról szólt.

L. Mészáros Irma

A szervezők úgy gondolták, hogy élménynapot tartanak mindazoknak, akiknek a hastánc a hobbijuk. Ezzel egyrészt fellépési lehetőséget teremtenek, másrészt sokféle közös mozgással, tánccal és játékkal is élményt nyújtanak a gyerekeknek.

Az Orgovány Gyöngyszemei tánciskola meghívására a földvári hastáncosokon kívül ott voltak Bácsalmásról, Dunaújvárosból, Kiskőrösről, Szolnokról, Tokodról is.

A Nagyné Bessenyei Janka hastáncoktató két korosztályban huszonnégy kislánnyal foglalkozik Dunaföldváron. Orgoványon régi és új koreográfiával léptek fel, s a nemrég elkészült új ruhájukban is debütáltak. Szerepeltek legyező- és ízisz fátyollal, de a Hawai-számot, sőt egy modern farmeros-pólós vidám táncukat is bemutatták. A nagyobbak közül Czompó Hanna és Nagy Luca saját koreográfiát adott elő. Az óvodás-kisiskolás kezdő csoport most lépett közönség elé először.

Az oktató elégedett a lányok szereplésével. Jól megoldották a váratlan helyzeteket is. Aktívak voltak a többi programban. Részt vettek Kecskeméti Anett interaktív núbiai táncóráján és Herke Marianna fittdance óráján, zumbáztak Sághy Mónikával. Élvezték a kézműveskedést, a lovaskocsikázást. De a közös táncon kívül a legnagyobb élmény a terepjárózás volt - mondta Hanna. Dzsippel forogni, nagy bukkanókat megtenni szuper volt! Csak anya sikongatott - tette hozzá.

A Gamila csoport tagjai legközelebb a Révbérpusztai Pünkösdi Vigadalom rendezvényén vesznek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!