Dunaföldvár

2016.04.14. 19:40

Empátia, ügyfélközpontúság

Dunaföldvár - Csütörtökön délután az ország 249. kormányablakát adták át a dunaföldvári városházán, Tolna megyében ezzel lezárult az integrált ügyfélszolgálati pontok létesítése.

Gallai Péter

Több hónapnyi munka és átalakítás után XXI. századi, minden igényt kielégítő, az egységes, országos arculathoz illeszkedő kormányablakot avattak Dunaföldváron tegnap. Dr. Kovács Zoltán, területi közigazgatásért felelős államtitkár beszédében kiemelte, a kormány zászlajára tűzte azt, változtatni kíván az ügyintézési kultúra korábbi hagyományain. - Ez egy 2010-es elhatározás volt, ma pedig a kormányablakokban már több mint 1100 ügytípust lehet intézni. Ebből közvetlen, helyben elintézhető 2-300, a többiben pedig az ügyirat utazik és nem a polgárnak kell hivatalról hivatalra járnia - fogalmazott az államtikár, aki hangsúlyozta, ennek a rendszernek a lelke az, kollégáik miként végzik munkájukat.

Horváth Zsolt (balra), Amreinné dr. Gál Klaudia, a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója, Szántóné dr. Novák Eszter, dr. Horváth Kálmán és dr. Kovács Zoltán közösen vágta át a nemzeti színű szalagot, ezzel is hivatalosan átadva a dunaföldvári kormányablakot Fotó: Ady Géza

Dr. Kovács Zoltán köszönetet mondott a 27 millió forintos - amihez a helyi önkormányzat hárommilliós szigetelési munkálatokkal járult hozzá - beruházás ideje alatt viselt türelemért a polgármesteri hivatal dolgozóinak, illetve a dunaföldvári és környékbeli lakosoknak. A kormányablak munkatársainak sok sikert és kitartást kívánt, s azt kérte, legjobb tudásuk szerint szolgálják az ügyfeleket.

Dr. Horváth Kálmán megyei kormánymegbízott hangsúlyozta, a közel 250 éves épületben modern, a mai kor színvonalának megfelelő hivatalt sikerült létrehozni, amire nagyon büszkék, az eredmény önmagáért beszél: - Tolna megye részéről a kormányablak programot a mai napi átadással befejezettnek tekinthetjük, a helyi polgármester és a kollégák hathatós támogatásának jóvoltából.

Majd külön megköszönte a lakosság türelmét, hiszen az építkezés ideje alatt más településekre kellett utazniuk ügyintézésre.

Szántóné dr. Novák Eszter járási hivatalvezető azt mondta, ma nagyon fontos naphoz érkeztek, hiszen a paksi járás második kormányablaka kezdte meg működését Dunaföldváron, öt plusz egy ablakos ügyintézéssel.

- Mivel a település három megye határán fekszik, ezért nem csak helyi, illetve járási, hanem Fejér és Bács-Kiskun megyei polgárok is szép számmal megfordulnak majd itt. A magas szintű, ügyfélbarát környezet mellett a informatikai háttér is a mai kor minden követelményének megfelel, az összes itt dolgozó kolléga pedig kormányablak ügyintézői képesítéssel rendelkezik - fogalmazott, majd ezt kérte munkatársaitól: - Kedves kollégák, ti kormánytisztviselőként minden nap azért dolgoztok, hogy az állampolgároknak a bizalmát megszerezzétek, hogy megvalósuljon a szolgáltató, jó állam. Munkátok nem egyszerű hivatali tevékenység, hanem az egyik legtiszteletreméltóbb: szolgálat. Minden ügyintéző menetfelszerelését képezi az eszközökön kívül a magas színvonalú szakmai tudás, az empátia, a segítőkészség, problémakezelő képesség és az udvarias magatartás. A kormányablak sikere, megítélése rajtatok, rajtunk múlik, ezért nagy a felelősség. Arra kérlek titeket, ezt egyetlen nap se felejtsétek el.

Horváth Zsolt polgármester elsőként a kormánynak mondott köszönetet, hogy a fejlesztés megvalósulhatott, amivel az itt élők színvonalas kiszolgálásához hozzájárultak. - Ezzel az építkezéssel közelebb kerültünk ahhoz, hogy nem görcsbe rándult gyomorral kell nekivágni a hivatali útvesztőknek, hanem egy helyen akár tíz perc alatt elintézik, vagy továbbítják a megfelelő szerv felé az állampolgárok ügyeit. Nagyon nagy lépés a város életében a kormányablak átadása - osztotta meg gondolatait a városvezető, aki csütörtökön ügyfélként is kipróbálta a hivatali szolgáltatást, amivel nagyon meg volt elégedve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!