Dunaföldvár

2014.12.18. 15:45

Évzáró vacsorát rendezett a nyugdíjas klub

Dunaföldvár - Remek hangulatú évzáró rendezvényt tartott a múlt héten a dunaföldvári Őszi alkony nyugdíjas klub.

L. Mészáros Irma

A Némethné Horváth Éva által vezetett összetartó közösség a Wolner házaspár pincéjében jött össze a múlt szombaton. Már az előző napokban is nagy volt a készülődés, hiszen díszeket, ajándékokat készítettek, majd egy bográcsnyi töltött káposztát (120 gombócot) főztek. A finom hagyományos étel mellől nem hiányozhatott a jó földvári bor sem.

A csoport legidősebb tagja, Bójás Gyuláné (b) köszöntötte a házigazdákat, Wolner Istvánt és nejét

A vacsorát nótázás követte: Szávolovics Gabriella helyi énekest a klub egyik tagja, Hosszú Sándor, Geló kísérte hegedűn. A vacsorán a negyvennégy tagon kívül részt vett a város polgármestere, Horváth Zsolt, valamint Jákli Viktor vállalkozó és önkormányzati képviselő, akitől a vacsorához való húst kapták, illetve Lipták Tamás, a Magyar Máltai Szervezet Támogató Szolgálatának vezetője. Utóbbi kérés esetén mindig rendelkezésre bocsátja a mikrobuszukat, hogy a város távoli részein lakó és nehezebben mozgó tagok is aktív részesei lehessenek a klubéletnek.

A csoport legidősebb tagja, a 86 éves Bójás Gyuláné saját írásával köszöntötte a házigazdákat. Úgy lángoljon tovább az életük, mint a fáklya lángja, amit ők gyújtottak meg! kívánta Wolner Istvánnak és nejének, Marikának.

Amint Némethné Horváth Éva elmondta, ezen az alkalmon megbeszélték a következő évi programokat is. A klubvezető több előadót szeretne meghívni mert az előadások csiszolják a szellemet; társasjátékokat is bevezet, s továbbra is tartják majd a kapcsolatot a társzervezetekkel, a bölcskei, solti, madocsai, és daruszentmiklósi nyugdíjas klubokkal. Örömét fejezte ki, hogy az 2014. évben nem veszítettek el senkit. A következő évben szeretettel várja a régi és az új tagokat is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!