Dunaföldvár

2014.02.06. 16:40

Felkészítő fórum volt az árvízi védekezésről

Dunaföldvár - A Magyar Vöröskereszt és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országszerte felkészítést tart annak érdekében, hogy az árvíz által érintett települések lakóit felkészítsék a teendőkre. Az egyik helyszín Dunaföldvár volt.

Gallai Péter

Országszerte harminchat lakossági fórumon ismertetik a tudnivalókat, Tolnában a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete és a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közötti együttműködés eredményként két helyszínt választottak ki ezekre az összejövetelekre, Bátát és Dunaföldvárt.

A dunaföldvári tájékoztatót januárban rendezték meg a művelődési központban, amelyen Sárossy Gábor tűzoltó őrnagy, megyei polgári védelmi főfelügyelő képviselte a katasztrófavédelmet. A szakember a tavaly júniusi dunai árvíz tapasztalatainak feldolgozását és a beavatkozások elemzését osztotta meg a fórum résztvevőivel. A főfelügyelő előadásában kitért a védekezésben résztvevő szervezetek közötti együttműködés fontosságára is, és prezentációjában felhívta a figyelmet az önkéntes mentőszervezetek alkalmazásának lehetőségeire, létezésük nélkülözhetetlenségére.

Ezen felül a kis vízfolyások áradásairól, azok következményeiről is hasznos információkkal gazdagodhattak a jelenlévők.

A lakossági fórum részeként az árvízi védekezésben kimagasló szerepet betöltő önkénteseket a Vöröskereszt megyei képviselői elismerésben részesítették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!