Dunaföldvár

2015.05.21. 14:12

Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Dunaföldváron

Dunaföldvár - A településen rendezték rendezték meg a Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny rendőri karos forgalomirányító verseny megyei döntőjét.

L. Mészáros Irma

A forgalomirányító verseny elméleti és gyakorlati fordulóin összesen húsz fő, Tolna megye legjobb forgalomirányítói mérték össze szakmai tudásukat, akik a megye összes kapitányságáról, illetve a főkapitányságról érkeztek. Az elméleti tesztet a résztvevők a földvári rendőrőrsön töltötték ki, amelynek eredményei mellett a bírák a gyakorlati versenyszámban, amit 6-os és 61-es főút kereszteződésében tartottak, külön pontozták a szakszerűséget, a forgalom dinamikáját, a mozgáskultúrát, a mozgáskoordinációt, a forgalomban résztvevőkkel folytatott kommunikációt, az összképet és természetesen a látványt.

Egyébként érdekesek voltak a közlekedők reakciói, s nemcsak a rengeteg egyenruhás láttán. Bizony a rendőri karjelzések láttán az autósok egy része bizonytalanná válik, hirtelen nem is tudják mit csináljanak, pedig a KRESZ ismeretekből mindenki vizsgázott, a tanultak között a rendőri karjelzések is benne vannak. Igaz, manapság már ritkán találkozni a kereszteződésekben ilyen irányítással.

A verseny első három helyezettje: Schaller-Boros Erika, Krausz Péter, valamint Szabó Tamás. Fotó: TMRFK

A verseny eredményhirdetése és a közös ebéd a Dunaparti Ladi pincében volt. Az első helyen Krausz Péter törzsőrmester (Paksi Rendőrkapitányság) végzett, a második helyezett Szabó Tamás törzsőrmester (Paksi Rendőrkapitányság) lett, míg Schaller-Boros Erika zászlós (Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság) vehette át a harmadiknak járó elismerést.

Az első helyezett az országos döntőn képviselheti Tolna megyét, amelyet Gödöllőn rendeznek majd meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!