Dunaföldvár

2015.08.07. 14:51

Táboroztak a vöröskeresztesek

Dunaföldvár - Kellemes és élményekben gazdag napokat töltöttek együtt a dunaföldvári vöröskeresztes fiatalok a festői Duna-parton.

L. Mészáros Irma

Ötven gyermek és fiatal háromtól tizenhét éves korig vett részt július utolsó hetében a vöröskeresztes táborban, amelyet csaknem harminc éve Kuti Valéria szervez. A táborvezető elmondta, hogy kikapcsolódást és ismeretgyűjtést is szolgált ez a tábor. Hiszen a kézműveskedésen, rajz- és sportversenyeken, játékos foglalkozásokon kívül a nagyobbak képzőprogramokon is részt vettek. Az elsősegélynyújtást, az újraélesztést a helyi mentőállomás vezetője, Vígh József tanította a közszolgálati tevékenységet végző tizennyolc fiatalnak. A kríziskezelésről az Idősek Otthona vezetőjétől, Mohainé Marikától hallottak, a házi betegellátás alapismereteibe és gyakorlatába pedig a táborvezető Vali néni vezette be őket. A tábor ideje alatt közösen bogarásztak , de takarítottak, kertészkedtek is a felújítás utáni Duna-parti parkban. Az íjászkodás ősi fogásait a Vallum Íjász Egyesület tagjai mutatták meg nekik, s a gyermekek maguk is gyakorolhattak. Kirándultak Sóstóra, s mozogtak sokat, többek között megismerték a Mozdulj! fitnesztorna gyakorlatait. Vendégeket is fogadtak, ugyanis az Idősek Otthona lakói közül páran meglátogatták őket.

A Kuti Valéria által vezetett dunaföldvári vöröskeresztes fiatalok lelkes csoportja a táborban

A szervezők az élelmezést és az eszközöket a Kennedy pályázaton elnyert forrásból biztosították a résztvevőknek. A gyermekek kívánságának megfelelően alakította a menüt az Aranyfácán séfje, s az adományként kapott sok gyümölcsből is bőségesen jutott mindenkinek.

A záróesten a Zsigec Musical csoport táncosai teremtettek remek hangulatot, s szórakoztatták a táborlakókat, akik azzal köszöntek el a táborvezetőtől, hogy jövőre két hét legyen a vöröskeresztes tábor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!