Dunaföldvár

2017.02.23. 19:45

Gazdag volt a túranaptár - Évzáró gyűlést tartott a DunaTúra Egyesület

Dunaföldvár - Évzáró-évnyitó közgyűlését tartotta február 21-éna DunaTúra Egyesület. A huszonegy alapítóval két éve indult csoportnak ma harmincnégy tagja van, de programjaik ennek többszörösét mozgatják meg.

L. Mészáros Irma

Vicsik Boglárka, a DunaTúra vezetője beszámolójában hosszasan sorolta azokat a programokat, amelyeket a 2016-os évben szerveztek.

Gazdag volt a túranaptárjuk, hiszen kétszer jártak a Mecsekben, de túráztak a Budai- és a Velencei-hegységben, valamint Szarvason. Teljesítették azt a vállalásukat, hogy kialakítják a Mária Út dunaföldvári szakaszát, és felfestik a jeleket. Részt vettek az 1Úton zarándoklaton, illetve fogadták a zarándokokat. Az AztaKeservit.com csoporttal és több vállalkozó támogatásával a város különleges színfoltjává varázsolták a Kecskeugratót. Elkezdték a szerb templom kertjének a parkosítását. Fotó- és textilszobor-kiállításokat, kézműves-foglalkozásokat szerveztek, adventi ajándékcsere-piac gazdái voltak. Részt vettek szemétszedésen, valamint a palacsintasütési Guinness-rekord felállításában is. Többen természetőr-vizsgát tettek, a csoport vezetője az egyesület támogatásával bronzjelvényes túravezető lett.

A beszámoló elfogadása után megtervezték az új esztendőt. Még több túra szerepel a programban - a tagság kérésére közelebbi és távolabbi célállomásokkal. Különböző nehézségi fokúak lesznek a túrák, amelyeken kívülállók is részt vehetnek. Terveznek kétnapos nyári aggteleki kirándulást is. A Tolnai piros túra vonalán szeretnének kialakítani két új útvonalat, hogy jobban bekapcsolják Dunaföldvárt a túrázás vérkeringésébe, s megismertessék a többi között a Natura 2000 természetvédelmi terület címmel rendelkező csodálatos Oláh-völgyet.

Guranics Istvánné, Vicsik Boglárka és Dobrovicsné Nagy Rita az egyesület közgyűlésén Fotó: L. Mészáros Irma

Az elvégzett munkák után ehhez kapcsolódva szeretnék elindítani a Négy évszak az Oláh-völgyben elnevezésű teljesítménytúrát. A Dunaföldvár szakrális műemlékeit megismertetendő Városi körséta elnevezésű útvonalat is szeretnék ajánlani a Dunaföldvárra érkező turistáknak. Ehhez fontos a kihelyezett táblák felújítása, a jelzések elhelyezése és tájékoztató szórólapok kiadása. Folytatják a szerb templom parkosítását, gazdái a Mária Út földvári szakaszának, valamint a Kecskeugratónak. Mindenki ereje, ideje és egészsége szerint vesz részt a programokban - hangsúlyozta az egyesület vezetője, hiszen a tagság különböző korosztályhoz tartozik a fiatal felnőttektől a hetvenéves nyugdíjasig.

A DunaTúra egyesület lelkes vezetője és tagsága bízik benne, hogy anyagiakban az önkormányzat támogatását is élvezik majd, s pályázatokkal és a tagdíjakkal kiegészítve meg tudják valósítani elképzeléseiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!