Dunaföldvár

2015.05.28. 14:17

Az íjászkodás önfegyelemre, koncentrációra tanít

Dunaföldvár - Május elején új egyesület kezdte meg működését Dunaföldváron. A Vallum Ijász Egyesületnek jelenleg huszonhárom tagja van.

L. Mészáros Irma

Céljuk megismertetni és rászoktatni a fiatalokat az íjászatra, amellyel friss levegőn, jó kedélyű csapatban tölthetik el szabadidejüket. Az egyesület elnöke Böde Sándor. A háromgyermekes családapa elmondja, hogy legfőbb vágyuk, hogy minél több kisgyermekkel megismertessék ezt a szép sportot, amelyet a családok tagjai együtt is gyakorolhatnak. Várnak soraik közé kisgyermektől idősebb korosztályig mindenkit, aki szeretné megismerni az íjászkodást. Az egykori harci eszköz ma sportként önfegyelemre, koncentrációra, kitartásra tanít.

Az egyik fiatal tag, Jákli András, aki már egy első helyezéssel is büszkélkedhet

Tervezik az együttműködést az óvodákkal, de szívesen fogadnak felkéréseket íjászbemutatóra és íjásztatásra civil közösségektől, vállalatoktól, iskoláktól. Az új egyesület tagjai már megmérették magukat május közepén Dunaújvárosban a rókavári rendezvényen. A Hegyi Farkas Íjász Klub által szervezett versenyen, amely egyben a Történelmi Íjász Országos Bajnokság kvalifikációs versenye is volt, a földvári Vallum tagjai öt érmet szereztek. Böde Sándor felnőtt kategóriában harmadik helyezést, Böde Levente ifjúságiban első helyezést ért el. Jákli András a gyermek mini csoportban első, Pálfi Bence ugyanebben a kategóriában második, Jákli Péter pedig harmadik helyezett lett.

A Vallum Íjász Egyesület elnöke Böde Sándor, a tagok már megmérették magukat Dunaújvárosban

Böde Sándoron kívül az egyesület vezetőségi tagjai, Boros Viktor és Kovács Tibor is több éve íjászkodnak, tehát szakmai tapasztalataikat át tudják adni. Nemcsak tradicionális íjjal, de bármilyen készséggel (például vadászreflexszel, csigás íjjal) is lehet csatlakozni. Az egyesület Dunaföldvár önkormányzatának erkölcsi és anyagi támogatásával kezdte meg működését. Minden szerdán és szombaton fél háromtól tartják az edzéseket a dunaföldvári vásártéren. Várják az új érdeklődőket is. Jelentkezni lehet az egyesületi elnöknél a 20/445-6986-os számon, vagy a helyszínen lehet.



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!