Dunaföldvár

2014.03.13. 20:10

Háromszázan tapsoltak nekik

Dunaföldvár - Remek hangulatú, telt házas gálaműsort adott múlt szombaton a dunaföldvári Löfan Mazsorett Csoport a Beszédes József Általános Iskola sportcsarnokában.

L. Mészáros Irma

Az 1997 óta működő együttes minden évben megrendezi ezt a programot, amelyre meghívja a szülőket, a támogatókat, valamint az érdeklődőket. Az idei gálán csaknem háromszáz néző előtt mutatták be az elmúlt év legsikeresebb számait a löfanos lányok, ízelítőt adtak az új versenyprogramokból, sőt, meglepetéssel is készültek az este során. Különleges hangulatúak ezek az esték, hiszen másfél órán keresztül színpadon vannak a lányok mondta a Löfan Mazsorett Egyesület elnöke, Huszárikné Egervári Éva, aki szülőként került először a csoport közelébe, később vállalva a szervezési feladatokat is.

Az este során négy korcsoport összesen huszonhárom produkciójának tapsolhattak a nézők: a három versenykategória mellett bemutatkozhattak az óvodások is. A junior, kadett és senior csoportok bizonyították a hazai közönségnek is, hogy méltán szerepelnek évek óta az ország és Európa élvonalában.

Béres Barbara, az együttes művészeti vezetője úgy véli, az elmúlt évek sikeres tevékenységének bizonyítéka az, hogy 2013-ban a dunaföldvári együttes kapta meg a tavaszi A" és B" kategóriás országos mazsorett verseny megszervezésének jogát. A dunaföldváriak a korábbi évekhez hasonlóan tavaly is kvalifikálták magukat mindhárom versenyzői korcsoporttal a mazsorett Európa-bajnokságra, amelyet első ízben rendeztek meg Magyarországon, Tatabányán. Innen is előkelő helyezéseket hoztak haza a lányok. Amikor az idei tervek kerülnek szóba, megtudtuk, hogy azok hasonlóak, mint tavaly: újabb koreográfiákkal pontos produkciókat létrehozni és jól szerepelni a különböző bajnokságokon, ezeken pedig értékes érmeket szerezni.

Dobrovics Zoé is lázasan készült a nagy fellépésre  ( Fotó: amatőr felvétel )

Ezen felül természetesen igyekeznek eleget tenni minden meghívásnak, szívesen fellépnek különböző helybéli rendezvényeken és más településeken, így többek között láthatták már őket Dunaújvárosban is.

A gálaműsor hangulatát emelte Az Elnök Emberei elnevezésű fúvósegyüttes, amely a szórakoztató muzsika új színeit mutatta meg a dunaföldvári közönségnek nagy sikert aratva.

Igyekeznek eleget tenni minden meghívásnak

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!