Dunaföldvár

2015.01.15. 15:02

A hatosztályos képzésről a Magyar László Gimnázium igazgatója tartott tájékoztatót

Dunaföldvár - A Magyar László Gimnázium intézményvezetője, Balogh Emese tájékoztatót tartott a hatosztályos képzés iránt érdeklődő szülőknek a héten.

L. Mészáros Irma

A családias kisgimnáziumban húsz évvel ezelőtt indult meg a négyéves, hagyományos gimnáziumi osztályok mellett a hat évfolyamos képzés. Eredetileg a bajai III. Béla Gimnázium programját vették át, majd a helyi viszonyokhoz, illetve később a Nemzeti Alaptantervhez igazították. A diákok és szülők körében népszerű a képzés, jók a felvételi adatok is. Az itt érettségizett diákok egy-két kivétellel mindannyian jelentkeznek felsőfokú intézménybe, s 75-95 százalékukat fel is veszik.

Balogh Emese a megjelent több mint harminc szülőt tájékoztatta az intézmény képzési rendszeréről, a követelményekről, az iskolai hagyományokról és a szabadidő eltöltésének lehetőségeiről. A hatosztályos képzésre egyénileg, azaz nem az általános iskolában kell jelentkezni. Ennek technikai lebonyolításáról is beszélt az intézményvezető. A leendő kisdiákoknak már novemberben nyílt nap keretében biztosítottak lehetőséget, hogy bepillantsanak a Magyar László Gimnázium életébe, a gyerekek részt vehettek tanórákon is.

A hatosztályos képzésre azokat a nyitott, érdeklődő, sokoldalú tanulókat várják, akik a gimnázium befejezése után egyetemre-főiskolára szeretnének menni. A három megye határán elhelyezkedő település jól megközelíthető busszal, tehát a gyermekek a szülői házból is elérik az iskolát. A jelentkezéseket február 15-ig várják a gimnáziumban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!