Dunaföldvár

2014.02.27. 19:26

Huszonöt éve város, ezt ünneplik

Dunaföldvár – Március 1-jén szombaton díjátadókkal egybekötött ünnepi gálaestet rendeznek a művelődési központban, a várossá avatás huszonötödik évfordulóján.

Gallai Péter

Az Elnöki Tanács 16/1989. január 17-i rendelete alapján 1989. március 1-jén Dunaföldvár település városi rangot kapott. Az avató ünnepi nagygyűlés 1989. április 7-én volt a várudvaron. A városi rangot jelképező kulcsot és oklevelet Pozsgay Imre államminiszter adta át Antal Ferenc tanácselnöknek.

A jubileum alkalmából szombaton rendezik a város napja gálát, amely 18 órakor kezdődik a művelődési központban. A program Dunaföldvár elmúlt 25 évét bemutató vetítéssel kezdődik, majd a polgármester átadja a díszpolgári kitüntetést. Menyhei Ádám zongoraműsora után a várostörténeti vetélkedő nyertesei vehetik át jutalmukat. Regényi Júlia versét a Dunaföldvár Gyermekeiért Díj, a posztumusz Dunaföldvárért Emlékérem és a Dunaföldvár Sportjáért Díj átadása követi, az estet az Ördögszekér táncegyüttes zárja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!