Dunaföldvár

2015.04.09. 13:23

Játékkal és tojásfestéssel készültek a húsvétra Dunaföldváron

Húsvétváró játszóházat tartottak a Művelődési Központban. A több éve hagyományos, és folyton megújuló programot Fafkáné Simon Ildikó és Farkas Betti szervezte.

L. Mészáros Irma

A délutáni kézműves foglalkozásokon három állomáson tevékenykedhettek a gyerekek. Kiskakast készíthettek papírból húsvéti dekorációnak, nyuszitojás-gyűjtögetőt konzervdoboz és papír felhasználásával, és természetesen festhettek húsvéti tojásokat – hagyományos módon – hagymahéj-főzettel vagy festékkel, díszíthették terménymagokkal és más módon.

A kézműves tevékenységek mellett játék is várta az óvodás-kisiskolás korúakat. Farkas Betti az utóbbi években nagy sikert aratott videójátékra épülő óriási Angry Birds társasjátékot készített. A gyerekek szívesen játszottak, a madarak és malacok küzdelmeit élvezték, különösen, amikor csúzlival kellett a várra lőni. A tevékenységekben a szervezőket a közösségi szolgálatot teljesítő három gimnazista is segítette.

Szőkéné Kun Andrea és Lilla a kézműves foglalkozáson (Fotó: amatőr felvétel)

A játékot követően a kecskeméti Ciróka bábszínház Malom mese című zenés produkcióját élvezhették kicsik és nagyok. A történet szerint a kerekdombi Öregmalom fogadóban tésztagyúrás közben megelevenedett az ördög, a malom és a jóisten históriája. Majd a nézők vásári forgatagba kerültek, s a legbátrabbak búza-, kötél- vagy babárusként kapcsolódhattak a játékba. A felnőtt kísérők pedig azt is élvezhették, hogy a mesében bábszínészként és zenészként Szabó Balázs szerepelt, a ma egyre népszerűbb Szabó Balázs Bandája nevű együttesből.

A szervezők szerint ez a rendezvény sikeresebb volt a karácsonyi játszóháznál – csaknem ötvenen tevékenykedtek a játszóházban, s a bábelőadást majdnem kétszer ennyien nézték meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!