Dunaföldvár

2015.06.24. 09:55

Kenuval a Vogalongán - A Canal Grande-n csorogtak be a célba a dunaföldváriak

A dunaföldvári „ötösfogatnak” különleges élményben volt része Velence közkedvelt fesztiválján.

L. Mészáros Irma

Egy ötfős dunaföldvári csapat (Balázs György, Balázs Ádám, Kovács Dóra, Kovács Kira és Hegedűs András) lapátolta a vizet a velencei Vogalonga Fesztiválon, nyolcezer amatőr és profi társuk között a közelmúltban.

1974-ben a fesztivál azzal a céllal indult, hogy felhívják a figyelmet Velence városának szépségére, s hogy kiállásukkal meg is védjék a motoros hajtású hajók káros hatásától.

A csapat tagjai: Kovács Dóra, Balázs György, Balázs Ádám, Kovács Kira, Hegedűs András (Fotó: L. Mészáros Irma)

A harminc kilométeres út rajtja a város központjából, a Szent Márk tértől indult, majd a lagunákon kiérve a tengeren, a szigetek között haladtak, s Burano szigeténél fordultak vissza. Közben a kormányosok, üst- és tamtam dobok diktálták az evezés ritmusát. Visszatérve a Canal Grande-n csorogtak be a célba, miközben sok ezer helybéli és külföldi lelkesítette, éljenezte, ünnepelte a résztvevőket. Fergeteges élményben volt részünk! – mondta Hegedűs András, a dunaföldvári Magyar László Gimnázium diákja.

A kétezer hajó között volt kajak, kenu, sárkányhajó, killboat, gondola és sok más. A célba érkezéskor minden résztvevőt név szerint említettek, s mindenki megkapta a teljesítés bizonyítékaként az érmet.

A földváriak kék kenuja bekerült a magyar média forgatagába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!