Dunaföldvár

2017.04.02. 14:16

Képeken a varázslatos Magyarország

Dunaföldvár - Varázslatos Magyarország címmel természetfotó-kiállítás volt látható márciusban a földvári DunaTúra Egyesület Béke téri székházában.

L. Mészáros Irma

A Varázslatos Magyarország természetfotó-pályázat legjobbjai közül összeállított anyagot a Kiskunsági Nemzeti Park bocsátotta a Vicsik Boglárka vezette civil szervezet rendelkezésére.

A kiállítók között volt Máté Bence, az a világhírű fiatal természetfotós, aki sok más nemzetközi első helyezés és díj után 2010-ben elnyerte a természetfotózás Oscar-díjának tartott Az év természetfotósa díjat, s aki a világverseny történetének legeredményesebbje. „A láthatatlan madárfotós” néven emlegetett alkotó képei - a Szárnyalagút, a Jégrigó, az Utolsó fény - itt is megmutatták sajátos szemléletmódját és újszerű technikai megoldásait. De remek fotókat láthattunk Daróczi Csabától is, aki tavaly itthon az Év természetfotója díjat nyerte el. A többiek - Berta László, Kelemen Attila, Kércz Tibor, Kirják József, Molnár Péter, Nagy Edit és Takács Gábor - képeiből is a természet csodája, a megmerevített pillanat szépsége mutatkozott meg, akár távoli, akár közeli látószögből rögzítették a Kiskunsági Nemzeti Park tájait, növényzetének szokatlanságát és állatvilága életének különös mozzanatait.

A fotókkal titkokba leshetett be a látogató, s újból és újból rácsodálkozhatott, milyen gyönyörű, varázslatos a világ.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!