Dunaföldvár

2014.11.01. 13:30

Kertbarátok vendégeskedtek

Dunaföldvár - Október közepén a budafoki kertbarátok jártak Dunaföldváron. Az ötvenfős csoport a földváriak tavaszi budafoki látogatását viszonozta.

L. Mészáros Irma

A testvérklub tagjait a városháza dísztermében Lipták Tamás, a Kertbarátok Klubja vezetője és Horváth Zsolt polgármester köszöntötte, akik ezt követően megnézték a Barátok templomát, majd ebédre Wolner István pincéjébe mentek, ahol a Bugyi András főzte finom pincepörkölt várta őket. Ebéd után a Vármúzeum kiállításaival ismerkedtek Fafkáné Simon Ildikó programszervező tárlatvezetésével.

Nagy Gábor borlovag is kóstolót tartott a budafokiaknak (Fotó: amatőr felvétel)

Megnézték Varga Miklós kertbarát pincéjét, illetve a Szent Rókus Borlovagrend székházában Nagy Gábor borlovag kóstoltatta meg finom borait. A budafokiak talán úgy vélték, Dunaföldvár kisváros, s nincs sok látnivaló, ezért atomerőmű-látogatását is beiktattak. Ezért bár kicsit zsúfolt, de élményekben gazdag lett az a kirándulás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!