Dunaföldvár

2014.04.04. 12:55

Két napon át várták a véradókat Dunaföldváron

Dunaföldvár - Évente négyszer szervez véradást a Magyar Vöröskereszt dunaföldvári csoportja immár harminc éve Kuti Valéria irányításával.

L. Mészáros Irma

A tavaszi kétnapos véradás előkészítése a szokásos módon történt azzal az újdonsággal kiegészítve, hogy az iskolákkal kötött együttműködés keretében diákok is segítettek a plakátolásban, a szórólapok terjesztésében.

A véradók többsége már törzstag, de mindig akadnak újak is. A szervezők lehetőséget adnak nyílt osztályfőnöki órák tartására, hogy a fiatalok megismerjék a véradás körülményeit és fontosságát. Fehérné Keserű Katalin, a Magyar László Gimnázium biológiatanára minden évben hoz magával néhány 18 évet betöltött diákot. Most a két nap alatt száztizenhárman adtak vért a művelődési központban, közülük öten először. Simon Katalin, kisgyerekes anyuka másodszor vállalkozott erre, hátha tud segíteni három emberen. A mellette fekvő Németh Ferenc már 172 alkalommal adott vért. Ő és sokan mások majd dicsérő oklevelet kapnak a májusi világnapi rendezvényen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!