Dunaföldvár

2016.01.31. 16:37

Kilépni az elfuserált életekből

Dunaföldvár - A Téli színház keretében ezúttal egy igazi bohózat várja az érdeklődőket február 4-én.

L. Mészáros Irma

A Téli színház második előadását tartják február 4-én 19 órakor a dunaföldvári Művelődési Központban. A Női furcsa pár című kétfelvonásos vígjátékot játsszák a Veres1 Színház előadásában Xantus Barbara, Zorgel Enikő, Mészáros Árpád Zsolt és Gerner Csaba főszereplésével.

A fergeteges vígjáték a híres amerikai drámaírónak, Neil Simonnak a munkája. Neil Simon, a Mezítláb a parkban című színdarab sikere után 1965-ben írta meg a Furcsa párt, amelyért Tony-díjat kapott, s a Broadway sztárszerzője lett. Később több tucat filmforgatókönyv kapcsolódik a nevéhez. A Furcsa pár klasszikussá vált filmen is, Jack Lemmon és Walter Matthau alakításával felejthetetlen élmény. Aztán elkészült a történet női változata, a Női furcsa pár. Ezt láthatják a nézők most Dunaföldváron is. A vígjáték főhőse két barátnő, akik semmiben sem egyeznek, folyton összekapnak, de egymásra is vannak utalva. Megpróbálnak kilépni elfuserált életükből, a mindennapos szürkeségből. Egy vacsorameghívás során egy jóképű spanyol testvérpárral vigasztalódnak. Szellemes humort, bohózatba illő helyzeteket ígér a darab, amelyben a nézők - mint a jó előadásban mindig - a maguk életére is ismerhetnek. A darab ajánlója szerint méltó párja az eredeti verziónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!