Dunaföldvár

2015.09.04. 09:39

A város mindent megtesz, hogy jól működő bölcsőde álljon kicsik rendelkezésére

Dunaföldvár - A nyári szünetben elvégzett karbantartási, festési munkákat követően hétfőn újra várták a helyi bölcsődében a huszonhat kisgyermeket: tizenhárom régi és az ugyanannyi új bölcsődést.

L. Mészáros Irma

A nyitás előtt családi rendezvényt tartottak a bölcsődében, amint Bálint Erika, az intézmény vezetője elmondta, már hagyomány náluk, hogy a karbantartási szünet előtt közösen töltik a délelőttöt bölcsődés gyermekek és szüleik, valamint vendég gyermekek és szülők részvételével. A nyitott foglalkozásokra hat év alatti gyermekeket vártak a bölcsőde árnyas udvarába.

Több mint ötven kisgyermek érkezett, hogy részt vegyenek a játékokban, a kézműves foglalkozásokon, illetve élvezzék a felállított légvár, vagy a helyi önkéntes tűzoltók által rendezett habparti örömeit. A kicsiket többek között arcfestés, kavicsfestés, lufi-hajtogatás és gyurmázás is várta.

Az összejövetel egyébként remek alkalom a szülőkkel való kapcsolatteremtésre is, hiszen a délelőtt folyamán volt idő beszélgetni, s jobban megismerni egymást.

Most indították útjára a Bölcsődei emlékkönyvet is, ebben arra kérve az óvodába kerülő gyermekek szüleit, hogy írjanak véleményt az intézmény tevékenységéről. Nem dicséreteket vártak, hanem akár negatívumokat is, hiszen így lehet változtatni. Az eddigi beírások pozitív kicsengésűek. Az egyik anyuka élete legjobb döntésének tartotta, hogy beíratta gyermekét a bölcsődébe, hiszen minden téren erőteljes fejlődést tapasztalt.

A bölcsőde fenntartása Dunaföldvár önkormányzata számára önként vállalt feladat. Bár az elmúlt években négyről kettőre csökkent a bölcsődei csoportok száma - részben a finanszírozási szabályozás változása, részben a gyermeklétszám miatt - , a város képviselőtestülete mindent megtesz, hogy jól működő bölcsőde álljon a munkát vállaló kismamák gyermekei rendelkezésére. A huszonhat gyermekkel két csoportban négy gondozónő foglalkozik. A bölcsődét 2008 óta vezeti Bálint Erika, aki mandátuma lejárta után is megpályázza a vezetői posztot. A pozitív visszajelzések megerősítették pedagógiai és intézményvezetési elveiben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!